Wegenbelasting opvragen met kenteken

auto wielen

Wanneer je een auto in je bezit hebt, moet je ook wegenbelasting betalen. Niet leuk natuurlijk, maar op die manier worden de wegen in Nederland goed onderhouden, dus daar hebben we allemaal profijt van.

Hoeveel wegenbelasting je moet betalen is afhankelijk van het gewicht van de auto. Als je een andere auto gaat kopen, wil je waarschijnlijk graag weten welke kosten je kunt verwachten en dat geldt ook voor de wegenbelasting die je moet betalen. Online wegenbelasting opvragen met kenteken kun je dan eenvoudig en snel doen.

Kenteken checken online

auto wielenOnline zijn er verschillende websites die een kenteken check aanbieden. Zo’n kenteken check geeft je allerlei informatie over de auto die je op het oog hebt. Niet alleen het merk en type auto, maar ook zaken als de tenaamstelling en of er schade is gereden met de auto. De perfecte informatie als je een auto wilt gaan kopen. Omdat de wegenbelasting op basis van gewicht bepaald wordt, zijn er dus ook websites die dit voor je kunnen berekenen op basis van het kenteken. Bijvoorbeeld: https://www.kentekencheck.nu

De wegenbelasting, of motorrijtuigenbelasting, is per provincie verschillend. Handig dus als je zelf geen onderzoek meer hoeft te doen naar het tarief van de provincie waar je woont. Je geeft eenvoudig je kenteken op en je ziet vervolgens een overzicht van de te betalen wegenbelasting per kwartaal of per jaar. Zo heb je alle belangrijke financiële informatie bij de hand voordat je een auto gaat kopen.

De wegenbelasting opvragen met kenteken kan dus eenvoudig en snel online en hierdoor hoef je zelf geen rekenwerk meer te doen.