Bouwjaar auto achterhalen via kenteken

Er zijn nog wel eens mensen die denken dat alle gegevens omtrent iemand zijn voertuig geheim zijn, dit klopt echt niet. U kunt namelijk kiezen voor een kentekencheck bij het RDW. Door middel van een kentekencheck zal u snel meer te weten te komen over het voertuig wat u opzoekt. Wij laten u vandaag meer zien over het achterhalen van de gegevens, in het bijzonder het bouwjaar.

Gegevens opvragen bij een kentekencheck

Als u ervoor kiest om dit inzien op Kentekencheck.net uit te voeren voor het achterhalen van de gegevens over het kenteken zal u meerdere data in kunnen zen. U kunt bijvoorbeeld meer zien over de historische gegevens van het voertuig. Al deze gegevens mogen niet privacygevoelig zijn, dit gezien het feit dat de privacy gewaarborgd moet worden. Voor de basisgegevens is het bouwjaar]natuurlijk het belangrijkste, u wilt immers wel weten of de informatie over het voertuig klopt. Naast het bouwjaar kunt u meer zien over de stand van de APK voor de auto. Zo weet u precies wanneer het tijd is voor de nieuwe keuring.

Deze informatie verschaft u meer kennis over de auto en over het bijbehorende kenteken. Als u een voertuig gaat kopen is dit een stap die wij zeker aanraden. Door de kentekencheck weet u zeker dat het bouwjaar klopt, aangezien dit een belangrijk onderdeel van het aankoopproces is zal een beetje zekerheid niet verkeerd zijn. Zo kunt u met een gerust hart de auto kopen die u heeft zien staan.