Hoe kun je broze nagels behandelen en voorkomen?

De grote uitdaging voor iedere nagelstyliste is het behandelen van broze nagels, zeker in een tijd dat iedereen mooie nagels wil hebben maar dat niet lukt vanwege de gezondheid. Zogenoemde broze nagels zijn de reden je nagels sneller afbrokkelen en splijten. Maar wat zijn de oorzaken? En hoe kun je ze het beste slechte nagels behandelen? Tijd voor antwoorden!

Wat is de oorzaak van broze nagels?

De voornaamste oorzaak van broze nagels is uiteraard uitdroging, doordat de nagels te vaak in contact zijn gekomen met water of zeep. Het probleem wordt vaak verergerd wanneer het gaat om een combinatie van water en schoonmaakmiddelen tijdens het schoonmaken. Want wat veel mensen niet weten, is dat het gebruik van nagellakremover met aceton ook schadelijk is voor je nagels en ze sneller broos maakt.

Broze nagels voorkomen

Een andere reden is een tekort aan bepaalde voedingsstoffen kan de nagels broos maken. Wist je bijvoorbeeld dat ijzer, zink, eiwitten, calcium, vitamine A en vitamine B belangrijke bouwstenen voor je nagels en broze nagels voorkomen kunnen? Verder kan uiteraard ook een schimmelinfectie de boosdoener zijn van het probleem. In dat geval zijn de nagels behalve broos, ook wat gelig. Het is dan verstandig je huisarts te raadplegen.

Met slechte nagels naar de huisarts?

Slechte nagels kunnen ook een signaal zijn van zeldzamere, ernstigere gezondheidsproblemen. Zo kunnen slechte nagels duiden op een traag werkende schildklier, maar ook een verstoorde nierfunctie, osteoporose of zelfs diabetes. In deze gevallen gaan broze nagels vaak samen met andere ziekteverschijnselen. Bij een sterk vermoeden dat je broze nagels duiden op een ernstig achterliggend gezondheidsprobleem is het altijd verstandig een huisarts te contacten.

Hoe kun je slechte nagels behandelen?

Slechte nagels zijn heel vaak uitgedroogde nagels. Het behandelen van broze nagels is er dus vooral op gericht om de vochtbalans van de nagels te herstellen. Het is van belang een goede nagelverzorging na te leven en te zorgen voor voldoende ijzer, zink, eiwitten, calcium, vitamine A en vitamine B.