Tip: Jouw voice-over gratis geregeld via een stemmen-bureau

voice over

voice overStel, je komt bij een stemmen-bureau en je krijgt tips hoe je zélf een voice-over kunt maken… gek? Nee zeker niet! Er is niets geks aan om zelf je semi professionele voice-over in te spreken en het is bovendien nog gratis ook. Als je het concept er maar op aanpast, dus niet faken maar wees echt!

Natuurlijk zal een betaalde voice over wel veel ‘beter’ klinken, maar als je geen plat accent hebt en zelf het onderwerp bent, kan het zeker prima. Voorbeeld: denk bijvoorbeeld aan een videopresentatie over de vorderingen van je bedrijf die je vervolgens per email nieuwsbrief naar je relaties stuurt. Het is maar een suggestie.

Wat bij de meeste hobby voice-overs misgaat is dat niet de know-how van een pro worden gebruikt. Want je mag dan niet de meest professionele voice-over zijn, maar daarom hoef je nog niet de interne microfoon van je Macbook te gebruiken. Daarom direct onze eerste tip om je voice over gratis te maken.

Tip 1: Koop een echte voice over microon

Investeer een klein beetje, en het lijkt alsof je in een echte voice over studio staat. Bijvoorbeeld met een Rode NT-USB. Deze plug je in je laptop, en bijna alle recording software herkent meteen deze stoere microfoon. Eigenlijk iedere USB mic van boven de 200 euro klinkt trouwens goed.

Tip 2: Download voice over software

Nu kun je in iMovie erg simpel een voice-over importeren, maar misschien wil je juist gebruikmaken van specifieke voice-over software. Je kunt zo nog makkelijker je uhtjes of versprekingen eruit halen. Ook kun je eigen voice over beter laten klinken dankzij ingebouwde foefjes.

Tip 3: Maak je eigen voice over studio

Een zogenoemde ‘droge’ ruimte is een plek die niet galmt en daardoor dichtbij klinkt. De meeste kantoren galmen, omdat grote kantoortuinen de trend zijn. Niet ideaal dus. Daarom kun je beter opnemen in een slaapkamer met tapijt en gordijnen, omdat die ‘droger’ klinken. Zelfs podcasts worden zo opgenomen, dus het kan echt. Succes!