Voetschimmel verwijderen met terbinafine

De voeten spelen een belangrijke rol bij veel mensen. Je loopt er natuurlijk dagelijks op. De verzorging van de voeten schiet er echter bij veel mensen nog wel eens in. Ook het lopen op blote voeten in de sportschool, het zwembad of andere openbare plekken kan ervoor zorgen dat men helaas te maken krijgt met voetschimmel.

voetschimmelsDit is natuurlijk zeer vervelend. Het gaat ook vaak in de sokken zitten en daardoor is het soms zeer vervelend om er weer vanaf te komen. Bij dergelijke klachten is het natuurlijk altijd belangrijk om in contact te treden met een arts. Die zal de schimmel op de voeten bekijken en bepalen of er iets moet worden voorgeschreven. Zo kan er in bepaalde (vaak vrij ernstige) gevallen een middel worden voorgeschreven dat Terbinafine heet. Dit middels is niet vrij verkrijgbaar, maar alleen op recept van de dokter te halen bij de apotheek. Dit middel kan de voetschimmel doden en wordt tevens ingezet voor gisten en dergelijke.

Een dokter zal altijd uitleg geven over het middel en er zit uiteraard een bijsluiter bijgevoegd. Lees dit altijd goed na en zorg ervoor dat alle bijwerkingen bekend zijn.